Arbetsglobala Konsult

Rusta och Matcha - Din Väg Till Arbete och Utbildning

Hos oss får du professionell vägledning och stöd för att hitta din väg in på arbetsmarknaden. Rusta och Matcha är ett program utvecklat av Arbetsförmedlingen.

Hitta ditt nästa jobb eller studier via oss på Keeada Academy!

För att välja oss uppger du vårt Ka-nummer: KA10073771 – Kungens Kurva.

Skicka in ditt telefonnummer så ringer vi upp dig!

  Arbetsglobala Konsult

  Er leverantör av Rusta & Matcha

  Vår verksamhet drivs av en stark passion för att stödja individer genom att erbjuda de resurser, verktyg och det stöd som behövs för att de ska lyckas i arbetslivet. Att få vara en del av någons karriärresa och bidra till positiv förändring i samhället är kärnan i vårt arbete på Keeada Academy.

  Rusta och Matcha hos Keeada Academy

  Om Rusta & Matcha

  Rusta och Matcha är ett stödprogram riktat till dig som varit registrerad hos Arbetsförmedlingen under en längre tid utan att hitta en hållbar och långsiktig sysselsättning. Programmet syftar till att snabbt och effektivt matcha deltagare med arbete eller utbildning, genom individuell vägledning och skräddarsydda aktiviteter

  Vår Roll som Leverantör

  Keeada Academy arbetar vi nära varje deltagare för att skapa en personlig plan. Vi erbjuder stöd i form av karriärvägledning, hjälp med CV och ansökningshandlingar, intervjuträning, och mycket mer. Vårt mål är att hitta den bästa matchningen för dig, vare sig det är ett jobb eller en utbildning.

  På Keeada Academy står vi redo att stödja dig som är inskriven hos Arbetsförmedlingen, genom varje steg på din resa mot arbetslivet.

  Vår expertis inom arbetsmarknaden kombinerar personlig coachning med praktiskt stöd, för att hjälpa dig att identifiera och utveckla din potential. Med hjälp av vårt matchningsteams omfattande och växande nätverk, underlättar vi kontakten med potentiella arbetsgivare.

  Vi erbjuder dig bland annat hjälp med:

  Hur du Deltar i Rusta och Matcha

  För att delta i Rusta och Matcha-programmet behöver du först vara inskriven hos Arbetsförmedlingen. De kommer att bedöma om programmet är rätt för dig. När du väl blivit antagen till programmet kan du välja Arbetsglobala Konsult – Kungens Kurva som din leverantör.

  Steg 1

  Ta kontakt med Arbetsförmedlingen för att se om du är berättigad till Rusta och matcha.

  Steg 2

  För att välja oss uppger du KA-nummer: KA10073771 Kungens Kurva i din ansökan till Arbetsförmedlingen.

  Hitta kompetent personal hos oss

  För dig som söker personal

  På Keeada Academy stärker vi arbetsmarknaden genom att skapa kopplingar mellan arbetsgivare och kompetenta kandidater. Sedan januari 2024, med införandet av Rusta och Matcha, har vi utvidgat vårt fokus för att inkludera specialister inom programmering, ekonomi, marknadsföring, 3D-design och webbdesign.

  Vår djupgående kunskap om arbetsmarknadens behov och vårt nära samarbete med deltagare ger oss en unik förmåga att effektivisera rekryteringsprocessen. Vårt mål är att förenkla för arbetsgivare att hitta den perfekta kandidaten för deras specifika behov. Denna tjänst erbjuder vi helt kostnadsfritt, i linje med vårt engagemang för att främja individuell utveckling och stärka arbetsmarknaden som helhet

  Asian Businesswoman making handshake with a businessman - greeting and dealing concepts

  Arbetsglobala konsult

  Frågor om Rusta Och Matcha hos Keeada Academy

  På Keeada Academy arbetar vi efter visionen att bidra till ett mer jämställt samhälle,
  där varje individ som har förmågan och viljan att arbeta får möjligheten att göra det.
  Vårt engagemang ligger i att hjälpa de som står utanför arbetsmarknaden att nå sina mål.

  Rusta och Matcha, en central arbetsmarknadsinsats utvecklad av Arbetsförmedlingen, är en del av Keeada Academys erbjudande. Denna insats fokuserar på att ge stöd till individer som står en bit ifrån arbetsmarknaden, med målet att leda dem mot självförsörjning genom arbete eller relevant utbildning. Insatsen är särskilt relevant för såväl långtidsarbetslösa som de som är nya på arbetsmarknaden.

  Också känd som ROM2 (Rusta Och Matcha 2), har denna tjänst gradvis implementerats över hela Sverige under 2020 och 2021 som en del av Arbetsförmedlingens reformer. På sikt ersätter ROM2 tidigare program som Kundval Rusta och Matcha (KROM) och Stöd och matchning (STOM).

  I enlighet med lagen om valfrihetssystem (LOV) har du som deltagare rätt att välja din egen leverantör för programmet. På Keeada Academy ser vi fram emot att bli ditt förstahandsval för vägledning och stöd i din karriärutveckling.

  Nyckeln ligger i Rusta och Matchas fokus på effektiv matchning och målinriktade resultat. Inom detta program baseras vår ersättning som leverantör huvudsakligen på framgången i att matcha deltagare med passande arbetsmöjligheter. Detta ställer högre krav på oss att noggrant anpassa och utforma aktiviteter som direkt svarar mot dina som arbetssökandes unika behov för att nå de bästa resultaten.

  Med ‘rusta’ som ledord arbetar vi på Keeada Academy mot målet att förse dig med alla nödvändiga verktyg och färdigheter för arbetsmarknaden. Vår dedikation är att inte släppa taget förrän du står stadigt på egna ben och är redo för din nästa professionella utmaning.

  På Keeada Academy strävar vi efter att göra Rusta och Matcha-programmet så effektivt och givande som möjligt. Programmet är normalt sex månader långt, vilket ger dig gott om tid att hitta rätt arbete eller utbildning. Om du lyckas med detta tidigare än väntat, fortsätter vi att ge stöd och uppföljning för att säkerställa att ditt nya jobb eller utbildningsval är en perfekt matchning.

  Skulle det bli aktuellt att förlänga programmet efter sex månader, till exempel om du ännu inte hittat ett arbete, står vi redo att assistera dig med alla nödvändiga arrangemang med Arbetsförmedlingen. Vårt mål är att säkerställa att varje deltagare får den tid och det stöd de behöver för att framgångsrikt integreras på arbetsmarknaden.

  När du väljer Keeada Academy som din leverantör för Rusta och Matcha, kan du känna dig trygg med kvaliteten på vår service. Vi rekommenderar att du utvärderar en leverantör baserat på deras framgångar i rekryteringar och matchningar, feedback från tidigare och nuvarande deltagare, samt genom direkt kommunikation med leverantören för att få en uppfattning om deras arbetsmetodik. Arbetsförmedlingen tillhandahåller ett betygssystem som utvärderar leverantörers resultat, vilket är ett utmärkt verktyg för att säkerställa kvaliteten på tjänsterna.

  På Keeada Academy värderar vi öppenhet och transparens. Vi välkomnar alla dina frågor och funderingar och är glada att dela med oss av våra referenser och erfarenheter för att du ska känna dig säker i ditt val av oss som din leverantör.

  Vid kontakt med Arbetsförmedlingen görs en bedömning om du får får delta i rusta och matcha och då skickas det ut en länk till dig som då kan välja leverantör.

  Berätta för din handläggare att du vill gå Rusta och matcha hos Arbetsglobala Konsult eller uppge vårt KA-nummer: KA10073771 . Du kan också använda dig av sökfunktionen på Arbetsförmedlingens hemsida.

  Här hittar du information om våra kontor samt våra KA-nummer.

  På Keeada Academy förstår vi att språkkunskaper är en viktig nyckel till framgång på den svenska arbetsmarknaden. Därför uppmuntrar vi och stödjer aktivt deltagare som är nya i Sverige att kombinera sina insatser för jobbsökande med att lära sig svenska. Vi erbjuder möjligheten att delta i SFI (Svenska för invandrare) samtidigt som vi arbetar tillsammans för att hitta lämpligt arbete. Detta integrerade tillvägagångssätt säkerställer att du får ett helhetsstöd i din strävan att etablera dig i Sverige.

  På Keeada Academy är personlig kontakt och individanpassning hjärtat i vår verksamhet. Varje deltagare får en egen karriärcoach som är dedikerad till att utveckla en personlig plan och strategier som är skräddarsydda efter dina unika mål och behov.

  Din coach kommer att vara din ständiga följeslagare genom hela processen, med regelbundna möten och uppföljningar, för att säkerställa att du får det stöd och den vägledning du behöver för att lyckas

  Hos Keeada Academy förstår vi att varje deltagares väg är unik. Genom vårt Rusta och Matcha-program anpassar vi våra tjänster efter din individuella kompetens och intressen. Vare sig du söker enklare arbetspositioner utan krav på tidigare utbildning eller erfarenhet, önskar byta karriärbana efter många års arbete, eller behöver stöd för att påbörja kompletterande studier, är vi här för att hjälpa dig. Vi har erfarenhet av att stötta människor in i en mängd olika roller inom både privat och offentlig sektor.

  Om du har en utländsk utbildning och behöver hjälp med validering i Sverige, står vårt team redo att bistå med nödvändiga steg för att du ska kunna fortsätta din karriär här.

  På Keeada Academy, när du deltar i Rusta och Matcha-programmet, har du möjlighet att erhålla aktivitetsstöd. Denna ersättning administreras och betalas ut av Försäkringskassan, där din ersättningsnivå bestäms baserat på olika faktorer, inklusive din ålder. För de som är berättigade till A-kassa finns det alternativa ersättningsmodeller.

  För mer detaljerad information om ersättningens struktur och villkor från Försäkringskassan kan du läsa mer om Här.

   Vårt team är här för att hjälpa dig!

   Har du frågor, vill veta mer om insatsen’? Kontakta oss!

   Följ Oss – Håll dig uppdaterad med våra senaste nyheter, framgångshistorier och evenemang. Följ oss på våra sociala medieplattformar

   Rulla till toppen